среда, 27. децембар 2017.

Recenzija albuma „TEŠKIOT GLAS NA NOVITE HIMNI“ Goran Trajkoski

Da neko junački, u današnje vreme, iznese ovakvu Ideju ne odvajajući se od sopstvenog umetničkog izraza je za svaku pohvalu, mada je pohvala zaista suvišna kada je reč o novom albumu Gorana Trajkoskog. Njegova predanost i višegodišnja posvećenost muzici na neouobičajen način razara Božanskom energijom koje je Goran sigurno svestan, ali je to razaranje istinsko lepilo izgradjenog duha i zrelosti! On nam, kroz svoj rad, nudi povratak ka pravim i jedino pravim vrednostima. Pruža nam priliku za istinsko sećanje koje će nas, ukoliko mu se vratimo, gurnuti u Iskon. Šta je vrednije od toga?
A danas, danas je praznik i ko ga prepozna slaviće zvuk ušima, a dušom upijati mir koji se širi putem njegova glasa, samo što će se i nemir javljati zato što smo zaboravili osnovno pitanje: Gde su to ljudi nestali, odnosno ljudskost? Gde? 
Izdvojio bih pesmu „KOGA ROBOVITE PROPOVEDAAT SLOBODA“ kojom objašnjava pad duša naših na najjednostavniji mogući način, što je odlika pravih majstora. Album „TEŠKIOT GLAS NA NOVITE HIMNI“ je definitivno van svake konkurencije, izvan svakog polja, potpuno i maestralno vanvremensko delo! 
Stih „Zošto nikoj vo Evropa ne znae da krikne?!“ iz pesme „Tapija na nemokta“ govori, jasno je, o ćutnji. Ćutiš li i ti?

Album „TEŠKIOT GLAS NA NOVITE HIMNI“ 
Izdavač MKC Skoplje



Нема коментара:

Постави коментар